Periodens kunstner

Isefjordskunstnerne


Christel Collin

Billedkunstner

Født 1968, Odsherred

 

Siden 2010 har jeg malet abstrakte værker, som egentlig er ekspressionistiske i metoden, men som ofte fremstår som værker, der har sin inspiration udefra. Jeg arbejder på at udfordre grænserne for de forskellige stilarter og metoder, hvornår er det abstrakt, hvornår er det impressionistisk eller ekspressionistisk kunst vi betragter eller træder ind i. Jeg udvikler hele tiden på min stil og mine metoder, og arbejder med mange lag af maling, sand og grus. Med min gummispartel skaber jeg værker som tæt på, i sin enkelthed, blot er streger, pletter, krads i malingen…. Men når du så kommer på afstand af værket, så har du både horisont, himmel, jord, planter, engområder, klipper, refleksioner i vandet... og mange andre elementer. Mine værker udfordrer hjernes evne og hang til at danne mønstre, genkendelige former og finde mening, og betragteren kan skabe sin egen historie og fortolkning af værket.


Når jeg arbejder med min kunst, så begiver jeg mig ud på en rejse til noget ukendt. Jeg ved aldrig, hvor jeg ender og kan ikke se værket for mig inden jeg starter. Så jeg eksperimen-terer hele tiden, og jeg er mange følelser igennem undervejs, lige fra spænding, glæde, irritation, frustration, grænsende til det vanvittige over ikke at kunne ”finde værket”. Men når det så lykkedes at skabe det værk jeg har arbejdet så hårdt på at finde, så får jeg en ubeskrivelig god fornemmelse af, at der var en højere mening med det hele.


Jeg har ikke behov for at sætte verden i brand med min kunst – til gengæld er jeg æstetiker til fingerspidserne og mit bidrag til kunsten er smukke billeder… som med en råhed og enkelthed fortæller historier – historier som betragteren selv bringer ind i værkerne. Af samme årsag har ingen af mine værker en titel, da hele ideen bag min værker er, at publikum finder deres egen historie i mine værker.

Tidligere præsenterede kunstnere